تابعونى على الفيسبوك

هويدا محمد الحسن عثمانm.facebook.com

السبت، 14 ديسمبر 2024


الارز_المعمر
كميه الارز حسب الرغبه

اولا نعاير الارز بكوب ونغسله في مصفي
ندهن قاع الطاجن أو الصينيه الي ها استخدمها بمعلقه زيت او قطعه صغيره من الزبده

اضيف الارز في الطاجن أو الصينيه واضيف كوب وربع لبن حليب ساخن لكل كوب رز مع اضافه ربع مقدار السوائل ماء 👈 يعني استبدل جزء من اللبن بالماء ساخن
مثال 👈 اربع اكواب من الأرز اضيف ليهم اربع اكواب لبن حليب وكوب ماء واضافه الملح ثم اضافه ملعقتين زبده او سمن بلدي علي الوجهه ونسمي بسم الله وندخله الفرن

سيبك من الي بيقولوا ضيفي علبه زبادي ملهاش لازمه مع الحراره الزبادي هيفصل ويتجبن علي الوجهه
عاوز الوجهه احمر وردي ضيفي السمن او الزبدة قبل ما يدخل الفرن

ادخله فرن مسخن مسبقا علي درجه حراره عاليه الي أن يبداء في الغليان نهدي النار لحد ما يتشرب وينشف وبعدين نوطي النار لأقل درجه وبعدين نسيبه كمان مده ربع ساعه ونطفي النار
نغطيه بعد مانطفي النار و نسيبه يهدي شويه قبل الغرف
من لزازته يتاكل حاف

ملحوظه مهمه جدا 👈 بلاش نغطيه قبل مايستوي علشان الوجهه يفضل احمر وردي👍 وعلشان هيفور اللبن وينزل من الطاجن☝️دعوة حلوة بقي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق