تابعونى على الفيسبوك

هويدا محمد الحسن عثمانm.facebook.com

السبت، 14 ديسمبر 2024

باذنجان محشى باللحمه المفرومه 
المكونات

-باذنجان رومي شرايح

- بصلايه مفروم ناعم

- لحم بقر مفروم

-فصين توم

- ملح بحسب الرغبة

- نصف معلقه فلفل اسود

- 2 كوب عصير طماطم

طريقة التحضير 
1_تقطيع شرايح الباذنجان افقيا وارش عليها ملح من الجهتين
لحد م ينزل المايه ال فيها وابدا بتنشيفه بمنديل

2_في قدر على نار متوسطة
وضع الزيت النباتي واقلي فيه الباذنجان مع التقليب حتى ينضج من الجهتين.

2- ضعي الباذنجان في مصفاة حتى تتخلصي من كمية الزيت الزائدة.

3- في مقلاة واسعة على نار متوسطة
ضعي معلقتين من الزيت النباتي وضعي فيه البصل حتى يذبل وبعدين انزلي باللحم وبعد تسويته انزل بفصين من التوم ونكهي بالملح والفلفل الأسود.

4 - قلبي المكونات حتى تتداخل وينضج اللحم.

5_هتبدا تحشي الباذنجان بالقليل من خليط اللحم ورصيها في صينية فرن.

6- وزعي عصير الطماطم على وجه الصينية ثم أدخليها إلى فرن محمى مسبقاً على حرارة 200 درجة مئوية لحوالى 20 دقيقة ثم قدميها

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق