طريقه المرشيملو
المقادير /
2 كوب سكر
1 كوب ميه
ربع كوب عسل كلوكوز
2 معلقه كبيره مليانه جيلاتين بودر
فانيليا او اي نكهه محببه ليكم
الوان غذائية جيل أو بودر
الطريقه /
نضع السكر علي النار ونضع عليه نص كوب من الميه وعسل الكلوكوز وندوبهم واول ما ببدء يغلي نحسب دقيقتين بالظبط ونطفي عليه ونكون دوبنا الجيلاتين في نص الميه المتبقي ونحطه في العجان ونخط عليه الفانيليا وتضرب علي سرعه عاليا لمده لا تقل عن سبع أو تمن دقائق حتي يصبح قوامه زى الكريم جانتيه بس متماسك اكتر منه ونكون مجهزين صنيه مدهونه زيت وفوقه نشا وننزل فيها الخليط بسرعه قبل ما يتماسك ويتفرد فيها ويترش عليها نشأ برده من فوق وتترك لمده ساعتين تلاته ولو من بليل يبقي احسن بره التلاحه وتقطع حسب الرغبه وتدهن السكينه بالزيت وانتي بتقطعي والقطع يترش عليها نشأ من كل الاتجاهات ويتنفض بعدها وبالف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق