طريقة عمل كيك المدلعة🥧🌷🌷
المكونات 🌷
ربع كيلو دقيق سميد
ربع كيلو كنافه
ربع كيلو كريم شانتيه
كوب سمن بلدي
نصف كوب قشطه
٣معالق لبن بودره 👈 معلقتين كبار عسل كلوجوز او عسل أبيض او شربات تقيل
كوب لبن
معلقتين جوز هند
الشربات🌷
كوبين سكر 👈 كوبين ماء 👈 فانليا 👈 ليمونه
صوص الكراميل🌷
كوب سكر + كوب ماء +٢٠٠جرام شيكولاته بيضاء + ملعقتين نشا على ٣معالق مائه
مده التحضير : ٣٠دقيقه🌷
مده الطهي : ٢٠ دقيقة🌷
الطريقه🌷
اولا هنعمل البسبوسه نضيف دقيق السميد وعليه جوز الهند ولبن البودره والسمن ونقلهم مع بعض وبعدين اللبن يكون دافئ ندوب العسل فيه ونضيفه على البسبوسه وندهن الصنيه بالسمن او الزبده ونضيف دقيق السميد وندخلها الفرن
تانى خطوه الكنافه طبعا انا مفرزاها فى الفريز قبلها بيوم وقطعتها صغير جدا وضفت عليها السمنه وتدهنت الصنيه وضفت الكنافه فيها وتدخلها الفرن
تالت خطوه الكريم شانتيه
ضفت الكريم شانتيه وعليه نصف كوب ماء مثلج ونضيف القشطه مع الضرب بالمضرب لحد ما القوام يكون كريمى لما تحتاج ماء هضيف ليها
صوص الكراميل🍮
هضيف السكر على النار يتكرمل لحد اللون الذهبى وهضيف كوب ماء عليها تأخذ غلوه وهضيف الشكولاته البيضاء لحد ما تذوب مع الكراميل وبعدين معلقتين نشا متذوبين فى ٣ معالق ماء
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق