تابعونى على الفيسبوك

هويدا محمد الحسن عثمانm.facebook.com

الاثنين، 25 نوفمبر 2024

محشي ورق عنب ❤
هنغلي ميه وننزل بورق العنب ٥ دقايق ونطعه نصفيه ونحضر الخلطه
-خلطة المحشي✅ في حلةهنحط زيت ونضيف بصلتين مبشورين في الكبة ونقلبهم لحد ما البصل يذبل وبعد كدة ننزل بفصين ثوم مفروم ولما يكون لونه دهبي ننزل بعصير الطماطم ومعلقة صلصة والبهارات(ملح وفلفل وكمون وكسبره) ونقلبهم كلهم مع بعض ونسيبها لحد ما تتسبك بطفي عليها وبضيف الارز واقلبه معاها تقليبتين واخر حاجة بضيفها الخضرة(شبت وبقدونس وكزبرة مقطعين صغيرا)
بقلبهم واضيف لحمه مفرومه متعصجه اختياري واقلبهم واحشي الورق علي الجزء الخشن والجزء الناعم من بره هنحطالرز باللحمه ونلفها بجيي حله وهنحط شرايح بصل وطماطم ونرص عليها المحشي
-اخر حاجة ، نضيف شوربه ولو مفيش شوربه يبقي ٢كوب ماء ساخن وعليه معلقة كبيرة من السمنة ومعلقتين كبار من الصلصة ومكعب مرقة دجاج وملح وفلفل وبقلبهم كويس مع بعض ولما يغلي الخليط وبطفي عليهم وبعد كدة بسقي بيه المحشي وأول ما يغلي في حلة المحشي بهدي النار خالص واسيبه يستوي خالص وبس كده وممكن نحطه في طاجن ونغطي كويس بورق فويل ويدخل الفرن يطلع نديله عصره ليمون اختياري وبس كده
طبعا انا بجهز كميه الشوربه كوبايتين وبسقي بيها المحشي اهم حاجه اغطيه كويس بالشوربه ممكن نحتاج اكتر من كوبايتين او اقل علي حسب حجم الحله بتاعت المحشي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق