خبز الشوفان 🤎
المقادير:
- كوب شوفان مطحون ناعم
- 3 كوب دقيق أسمر
- 2 معلقة كبيرة خميرة الفورية
- 2 كوب ماء دافئ
- معلقة صغيرة ملح
- معلقة صغيرة سكر
طريقة التحضير
- اخلطي السكر والخميرة مع القليل من الماء الدافي في كوب وخليه لمدة 5 دقايق لحد ما تفور الخميرة.
- اخلطي دقيق الشوفان مع الدقيق الأسمر في طبق.
⁃ ضيفي خليط الخميرة والماء والسكر فوق الطحين.
⁃ ضيفي الماء الدافي بالتدريج مع العجن لحد تتكون عجينة متماسكة وناعمة.
- غطي طبق العجين وسيبيه في مكان دافي لمدة ساعة لحد ما يخمر ويتضاعف الحجم.
- قطعي العجين كرات صغيرة ومدي الكرات على رخامة مرشوشة دقيق لسماكة متوسطة بحيث تبقى دوائر بحجم الرغيف.
⁃ حطي الخبز في صينية غير لاصقة ودخليه الفرن على حرارة 230 درجة لمدة 10-12 دقيقة لحد ما يستوي.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق