محشي الكوسا❤
هنجيب كوسا حجمها وسط مش صغيرة اوي ونقورها
-خلطة المحشي✅ في حلةهنحط زيت ونضيف بصلتين مبشورين في الكبة ونقلبهم لحد ما البصل يذبل وبعد كدة ننزل بفصين ثوم مفروم ولما يكون لونه دهبي ننزل بعصير الطماطم ومعلقة صلصة والبهارات(ملح وفلفل وكمون وكسبره) ونقلبهم كلهم مع بعض ونسيبها لحد ما تتسبك بطفي عليها وبضيف الارز واقلبه معاها تقليبتين واخر حاجة بضيفها الخضرة(شبت وبقدونس وكزبرة مقطعين صغير وقلبهم واضيف لحمه مفرومه متعصجه بقلبهم و بحشي الكوسا بجيب صنيه وحط فيها قلب الكوسا ونرص عليها المحشي وبقيه بشوربه عليها معلقتين كبار صلصة او ب٢كوب ماء ساخن وعليه معلقة كبيرة من السمنة ومعلقتين كبار من الصلصة ومكعب مرقة دجاج وملح وفلفل وبقلبهم كويس مع بعض ولما يغلي الخليط وبطفي عليهم وبعد كدة بسقي بيه المحشي وأول ما يغلي المحشي وبغطي كويس بورق فويل ويدخل الفرن علي حراره ٢٠٠ لحد ما يستوي برفع الفويل واشغل الشوايه.طبعا انا بجهز كميه الشوربه كوبايتين وبسقي بيها المحشي اهم حاجه اغطيه كويس بالشوربه ممكن نحتاج اكتر من كوبايتين او اقل علي حسب حجم الحله بتاعت المحشي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق