المبكبكه
هي اكله ليبيه
المكونات:
كيلو لحمه بتلو او ضاني مقطعه مكعبات صغيره جدا كيلو مكرونه النوع اللي تحبيه بصله مقطعه مكعبات فلفل اخضر ياريت يكون حار لانه من اساسيات الوصفه 2 كوب عصير طماطم معلقتين صلصه ماء مغلي حسب الحاجه التوابل : ملح فلفل اسود ورق لورو مكعب ماجي كمون
کذبره خصرا
الطريقه : في حله واسعه ضعي زيت ذره اوسمنه علي زيت وبعد قليل متسخنيش الزيت قوي منعا للضرر ثم ننزل باللحمه ونقلبها علي جميع الجوانب ثم ننزل بالبصله ثم الفلفل الحار وممكن نضيف قليل من الماء ونغطيها ونتركها حتى تستوي 4/3 سوا ثم نضيف عصير الطماطم ونتركه يتسبك قليلا ثم ننزل بالمكرونه نيه
ثم ننزل بالماء المغلي حتى نغطي المكرونه وزياده شويه
ولا تنسي توابلك بقه اللي قلنا عليها
ونتركها حتى تستوي المكرونه ولوحبيتي تزودي ميه شويه بس مغليه براحتك
وممكن تزودي اي خضار عليها بطاطس اواي حاجه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق