الخبز البلدي المصري
المقادير:
- كوب دقيق أسمر
- كوب دقيق أبيض
- نصف كوب نخالة (ردة)
- معلقة كبيرة زيت نباتي
- معلقة صغيرة ملح
- معلقة صغيرة سكر
- معلقة صغيرة خميرة
- كوب ونصف ماء فاتر
طريقة التحضير
⁃ اخلطي الخميرة مع كوب الا ربع ماء فاتر في طبق وخليها لمدة عشر دقائق لحد ما تفور.
⁃ اخلطي الدقيق الأسمر والنخالة والدقيق الأبيض والملح في طبق كبير.
⁃ ضيفي مزيج الخميرة والماء وضيفي الزيت وابدأي في العجن لحد ما العجينة تتماسك.
⁃ ضيفي باقي كمية الماء بالتدريج مع العجن المستمر لحد ما تتكون عجينة طرية ومتماسكة.
⁃ ادهني طبق بالقليل من الزيت وحطي العجينة فيه وغطيها وسيبيها في مكان دافي لمدة ساعة لحد ما العجينة تخمر وحجمها يتضاعف.
⁃ قطعي العجين كرات متساوية وافردي كل كرة على رخامة مرشوش دقيق بواسطة النشابة وخلي سمكها متوسط.
⁃ حطي دوائر العجين المفرودة في صينية مدهونة زيت لمدة 30 دقيقة وغطيها بفوطة مطبخ.
⁃ اخبزي في الفرن على درجة حرارة 250 لمدة 12 دقيقة لحد ما يستوي وينتفخ مع الحرص على وضع الصينية في الرف السفلي من الفرن.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق