تابعونى على الفيسبوك

هويدا محمد الحسن عثمانm.facebook.com

الأربعاء، 27 نوفمبر 2024

خبز لافاش
المقادير:
- 3 كوب دقيق منخول
- كوب ماء دافي
- نصف معلقة صغيرة ملح
طريقة التحضير:
⁃ نخلط الدقيق مع الملح ونعجن بالعجان او باليد مع اضافة الماء تدريجيًا لحد ما نحصل على عجينة ناعمة ومتجانسة.
⁃ نحط العجينة في طبق وغطيها بكيس نايلون.
وخليها في مكان دافي لمدة 30 دقيقة.
⁃ ننقل العجينة على رخامة مرشوشة بالقليل من الدقيق ونطويها إلى 4 ، عن طريق طي الجوانب إلى الداخل، خليها ترتاح مرة كمان لمدة 30 دقيقة في مكان دافي.
- نكرر العملية دي 4 مرات مع 4 فترات راحة لجعل العجين شديد المرونة.
⁃ سخني الفرن على درجة حرارة 220 درجة مئوية لمدة 30 دقيقة.
⁃ نقسم العجينة 3 أو 4 قطع عجين ونلفها ونفردها براحة لحد ما توصل ⅛ انش، شكليها مربع أو مستطيل أو دائري أو بيضاوي حسب رغبتك.
⁃ حطي كل قطعة خبز لوحده في صينية فرن ساخنة واخبزيها لمدة 4 - 5 دقائق.
الخبز على الصاج:
- حطي كل قطعة خبز في صينية او طاسة ساخنة جدًا سويها لمدة دقيقتين على كل جانب.
⁃ بعد الخبز رشي كل لافاش بقليل من الماء الدافي.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق