تابعونى على الفيسبوك

هويدا محمد الحسن عثمانm.facebook.com

الأربعاء، 27 نوفمبر 2024

خبز المافن الانجليزي

المقادير:
1 وربع كوب ماء دافي
معلقة كبيرة سكر
معلقة صغيرة خميرة فورية
2 معلقة كبيرة زبدة مذابة أو زيت زيتون او اي زيت نباتي
3 كوب الا ربع دقيق
معلقة صغيرة ملح
دقيق ذرة للفرد
طريقة التحضير:
⁃ صبي الماء الدافئ في طبق كبير وضيفي السكر ، والخميرة وسيبيه لمدة 10 دقايق.
⁃ ضيفي الزبدة المذابة أو الزيت والدقيق والملح واخلطيهم بملعقة خشبية. بمجرد ما تمتزج العجينة ، انقليها على رخامة مرشوش دقيق واعجنيها لمدة 5 دقايق ، مع إضافة الكمية المطلوبة من الدقيق لحد ما يتوقف العجين عن الالتصاق بالرخامة.
⁃ شكلي العجينة على شكل كرة وحطيها في طبق مدهون بالزيت وغطيها وسيبيها تخمر لمدة ساعة لحد ما يتضاعف الحجم.
- رشي دقيق الذرة على قطعة من ورق زبدة أو فوطة.
⁃ بمجرد ما تتضاعف العجينة، اعجنيها كذا مرة على رخامة مرشوشة بالدقيق وقسميها 10 قطع متساوية.
⁃ شكلي كل قطعة على شكل كرة عن طريق لفها بين كف ايدك والرخامة.
⁃ ضعي الكرات على ورق الزبدة المجهز واضغطي عليها في شكل دوائر مسطحة ورشي المزيد من دقيق الذرة على السطح.
- غطيها بفوطة مطبخ نظيفة وسيبيها ترتفع لمدة 20 دقيقة.
⁃ سخني طاسة تيفال كبيرة وادهنيها زبدة وابدأي المافن على دفعات.
⁃ غطيها وسويها على نار خفيفة من الجانب الأول لمدة 9 دقائق او لحد ما المافن تبقى منتفخة وذهبية ومحمصة من الخارج.
⁃ اقلبيها وسويها لمدة 5 دقائق كمان ، أو لحد ما الجانب الثاني يبقى ذهبي ومحمص.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق