خبز النان الهندي
المقادير:
- 3 وثلث كوب دقيق
- معلقة صغيرة سكر
- معلقة صغيرة ملح
- معلقة صغيرة بيكنج بودر
- ربع معلقة صغيرة ثوم مهروس
- نصف كوب زبادي
- 3 معلقة كبيرة زيت نباتي
- كوب ماء دافي مخلوط بـ 2 معلقة صغيرة خميرة فورية)
للصوص :
- كوب زبدة (مذابة)
- 4 فصوص ثوم مدقوق
- معلقة صغيرة كزبرة خضراء
طريقة التحضير:
- في طبق ضيفي الدقيق والسكر والملح والبيكنج بودر والثوم المهروس والزبادي والزيت النباتي، والماء الدافي المخلوط مع الخميرة الفورية واعجني المكونات لحد تحصلي على عجينة متجانسة ومتماسكة.
- غطي العجينة وسيبيها ترتاح لمدة ساعة.
- رشي الرخامة بالدقيق وقطعي العجينة دوائر متوسطة الحجم.
- افردي قطع العجين باستخدام النشابة على شكل بيضاوي وادهني وجه قطع العجينة المفرودة بالقليل من الزبدة
⁃ سخني طاسة تيفال على نار متوسطة مدهونة زبدة وسوي قطعة واحدة من النان لحد ما تتكون فقاعات من فوق لمدة 1-2 دقيقة، اقلبي على الوش التاني لحد ما تظهر بقع ذهبية من تحت.
⁃ كرري الخطوة السابقة على قطع العجين المتبقية.
لتحضير الصوص: في طبق عميق وصغير، اخلطي الزبدة مع الثوم المدقوق، والكزبرة المفرومة، وادهني وجه الخبز وقدميه ساخن
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق