خبز البيجل البولندي
المقادير:
- 2 كوب كبير دقيق أبيض
- كوب كبير ماء دافي
- 2 معلقة كبيرة عسل
- 2 معلقة صغيرة خميرة
- 2 معلقة صغيرة ملح
- ماء للعجن ( حسب الحاجة )
طريقة التحضير:
- في بولة كبيرة نحط الدقيق و الملح والخميرة والعسل وندعكهم مع بعض كويس.
- نضيف الماء تدريجياً لمزيج الدقيق مع الاستمرار في العجن لحد ما تتجانس المكونات ونحصل على عجينة متماسكة.
- نسيب العجينة تخمر لمدة 30-45 دقيقة.
- نقسم العجين كرات متوسطة الحجم ونفرهد كل كرة باليدين ونشكلها اسطوانية وطويلة.
- نلزق طرفين العجينة بحيث يبقى المنتصف فاضي ويكون شكل دائرة فاضية من الداخل، زي الصورة كده.
- نغطى العجينة بفوطة نظيفة ونسيبه يخمر مرة كمان.
- نسخن الفرن على درجة حرارة 180.
- في حلة على نار متوسطة حطي كمية من الماء (حوالي 1/2 الحلة) وخليها تغلي.
- اسلقي قطع الخبز واحدة ورا التانية في الماء المغلي لمدة دقيقة على كل جانب.
- ارفعي الخبز على فوطة نظيفة او على رف شبكي عشان يتصفى من الماء الزيادة.
- في صينية فرن فيها ورقة زبدة رصي الخبز ودخلي الصينية الفرن لمدة 15-20 دقيقة وبعدين خرجيه من الفرن وسيبيه يبرد وقدميه.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق