خبز التميس الأفغاني
المقادير
- 2 كوب دقيق
- 2 معلقة صغيرة خميرة فورية
- معلقة صغيرة ملح
- معلقة صغيرة سكر
- 2 ملعقة كبيرة سمنة
- ¾ كوب ماء دافئ للعجن
طريقة التحضير :
- في طبق كبير حطي الدقيق والخميرة والملح والسكر والسمنة وقلبيهم كويس.
- اعجني التميس كويس بالماء الدافي لحد ما تحصلي على عجينة متماسكة.
- غطي العجينة وخليها تخمر لمدة ساعة.
- سخني الفرن وبعدين قسمي العجينة نصفين وافردي كل نصف في صينية وخليهم يخمروا مرة كمان لمدة ربع ساعة.
- دخلي الصينية في الفرن لحد ما التميس يستوي ووشه يحمر.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق