لعشاق الباذنجان اكله تركيه لذيذه واقتصاديه بدون لحوم
باذنجان رومى يكون طويل مش تخين
زيت زيتون أساسي فى الوصفه
بصل مقطع او مفروم
توم مفروم
ممكن اضافه فلفل احمر
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
رشه من السكر
ملح ، فلفل
بقدونس
نعناع فرش او اوريجانو
صوص الطماطم :
معلقه صلصه
كوب ماء ساخن
مكعب مرقه اختيارى
ملح ، فلفل
- الباذنجان بنعمل فيه فاتحه بالطول متوصلش لحد الحروف
- فى طاسه نضع زيت زيتون تقريبا ٤ او ٥ معالق ونبدا نقلى فيه الباذنجان على الناحيتين او ندهنه بزيت الزيتون وندخله الفرن او الاير فراير
- فى نفس الطاسه نزود شويه زيت زيتون نشوح فيهم البصل والتوم والفلفل لو هنضيفو لحد ما يطرا
- ثم نضيف مكعبات الطماطم والملح والفلفل والسكر ونتركها حتى تتسبك قليلا ونضيف البقدونس وممكن كمان نضيف نعناع فرش حسب الرغبه
- فى صنيه او بيركس نضع الباذنجان ونضع فيه الحشوه ثم نجهز صوص الطماطم ندوب المرقه والصلصه فى كوب الماء الساخن ونظبط الملح والفلفل ونضعها على الباذنجان ونغطيه بالفويل ويدخل الفرن ٢٥ دقيقه ونشيل الفويل ل٥ دقائق و يقدم.

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق