طاجن عكاوى
العكوة داااايبة بالبصل و التوم
أول حاجة العكوة مغسولة و متنشفة و زى الفل
حلة فيها مية بتغلى
ننزل بالعكوة و بصلتين و طماطماية
ورق لورا و حبهان و ملح و فلفل
نغطى و نسيبها ساعة تستوى 3/4 تسوية
نرفعها من الشوربة و نسيبها تهدى شوية
ووك واسع على نار عالية
ننزل بمعلقة كبيرة سمنة بلدى
نشوح قطع العكاوة و ناخد و لون و تحميرة حلوة
نرفعها ف طبق جانبى و ننزل مكانها ب
كمية كبيرة من البصل الجوانح
فصوص ثوم شرائح
قرن فلفل حار
طماطم مكعبات
ملح و فلفل و كسبرة و7 بهارات
نشوح دقيقتين و ننزل بكوبايتين مية مغلية
نقفل كويس بالفويل و ندخلها الفرن
حوالى ساعة إلا ربع و ف اخر دقيقتين نشيل الفويل
عشان الوش يتشمع و ياخد لون جولد خطير
بس كدة معانا لحمة بتتخلع من العضمة
و صوص بصل مكرمل خطيييير مع الرز أو العيش
و ممكن كمان تضيفو ف الآخر مكعبات بطاطس
بتشرب من طعم الصوص و بتبقى خطيييييرة.

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق