تابعونى على الفيسبوك

هويدا محمد الحسن عثمانm.facebook.com

الأربعاء، 30 أكتوبر 2024


كباب حلة
المكونات
نص كيلو (مقطع مكعبات)
2 حبة بصل (مفروم مكعبات صغيرة)
3 فصوص توم (مهروس)
ملعقة كبيرة زيت
٢ ملعقة كبيرة سمن او زبدة
فلفل أسود : نصف ملعقة
ربع ملعقة جوزه الطيب
ملح : ملعقة صغيرة
بهارات مشكلة : نصف ملعقة صغيرة
القرفة : ربع ملعقة (اختيارى)بس بتفرق في الطعم
بقدونس أخضر للتزيين
الطريقة
سخني الزيت والسمن في حله كويس على نار عالية
وضيفي اللحمة وقلبيه حتى يصبح اللون بني والمسام تتقفل
مع رشة فلفل اسود وشمي الروايح الرهيبة
وبعدين ضيفي البصل وقلبي لمدة 5 دقائق حتى يطرى.
وضيفي الثوم وقالبى
تبلي اللحم بالملح والبهارات المشكلة والقرفة ثم
أضيفي ماء ساخن تدريجياً لغاية ما اللحمة تستوي ودخني الفحم وغطيها وادعيلي بقى بتكون تحفه
مع أرز وسلطة ورشة البقدونس المفروم على الكباب .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق