طريقه طبخ اللوبيا للمبتدءات👌😋
المقادير
ربع كيلو لوبيا
نصف كيلو طماطم
بصله متوسطه
٤فصوص ثوم
ملعقه كبيره سمنه
ملح
فلفل اسود
ملعقه صغيره معجون صلصه
طريقه التحضير😍
اولا ننظف اللوبيا ونغسلها وننقعها لمده ساعه علي الاقل ونضعها في حله علي النار ونغطيها بالماء ونسلقها لمده ربع ساعه وتكون ثلاث اربع سوا مش سوا كامل
نصفيها ونغسلها بالماء تحت الحنفيه
نجهز التسبيكه🔥
نقطع البصله قطع صغيره ونضع ملعقه السمنه في حله علي النار تسخن ثم نضع عليها البصله ونقلبها في السمن حتي يصبح لونها وردي ثم نضع عليه الثوم المفروم ونقلبه دقيقه واحده مع البصل ثم نضع ملعقه الصلصه ونقلبها معهم ثم نضع الطماطم المعصوره ونتركها تتسبك علي النار حتي تظهر السمنه علي وشها ثم ننزل بالملح والفلفل وبعد ذلك نضع اللوبيا المسلوقه ونقلبها مع الصلصه ثم نضع كوب من الماء ونتركها تغلي وبعد ذلك نضيف لها كوبين من الشوربه اي نوع شوربه ونتركها تكمل سواها
وخلي بالك اللوبيا بتشرب السواءل بسرعه يعني ما تسيبيهاش تستوي قوي علي النار نزليها قبل السوا الكامل وخلي الشوربه تغطيها وهي بتستوي بتزوديها شوربه كل اما تحتاج
يعني بتكون الصلصه مغطياها زي الصوره
ملحوظه 👌
بنضيف ماء قبل الشوربه علشان لون الصلصه يفضل احمر وما يكونش لونها بهتان وبنعمل كده مع اي خضار بيتعمل بتسبيكه صلصه والف هنا❤️

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق