سمك_ماكريل بتتبيلة مميزة وقوية جدا هتخلى طعم السمك فى حتة تانية خالص وسهل جدا وفى وقت قليل جدا هتعملو
غير طبعا القيمة الغذائية اللي في السمك الماكريل والاوميجا 3 یعنی طعم خطير وفوائد وسهل ومبياخدش وقت مفيش احلى
من كدة
سمك ماكريل حسب عدد الاسرة
ملح
فلفل اسود
کمون
شطة
كزبرة ناشفة
ثوم مفروم
فنجان زيت فنجان القهوة
فنجان عصير ليمون (فنجان القهوة
كزبرة خضرة مقطعة صغير
شرايح رفيعة فلفل الوان احمر واصفر
واخضر
جزر شرایح
بصلة كبيرة شرايح
اول خطوة هى غسيل السمك وده اللى بيفرق فى طعم السمك جدا ... هنغسل السمك كويس بالماء ونتأكد اننا شيلنا اي شوائب فى بطن السمكة كويس وبعدين هننقعه فى ماء وعصير ليمونتين وهنسيب قشر الليمون فى ماء النقع ووظيفته انو بيمتص اى زفارة موجودة في السمك هنسيبه منقوع نص ساعة وبعدين هنرمى الماء ده ونصفى السمك كويس ونبدأ نشتغل بيه
في بولة واسعة هنحط عصير الليمون والزيت والتوابل والثوم والكزبرة الخضرا ونقلب كويس كله مع بعض وبعدين نتبل السمك من جوة ومن برة بالتتبيلة دى علشان السمكة نفسها تكون متبلة كويس وواخدة طعم التتبيلة تمام وباقى التتبيلة هنحط فيها الخضار اللى مجهزينه ونقلبه في التتبيلة كويس علشان هو كمان يبقى متبل وطعمه
حلوى هنحط شوية من الخضار في الصنية من تحت علشان نرص السمك عليه - ونبدأ نحشى بقى السمك بالخضار المتبل ده ونقفل السمكة ونرص السمك فى صنية ولو اتبقى خضار متبل نوزعه فوق السمك عادى
هندخل الصنية فرن سخن درجة حرارة 180 الرف اللى فى النص لحد ما السمك يستوى وبعدين نفتح عليه الشواية ياخد لون حلو كدة ونقدمه مع رز او بالعيش مع شوية سلطة خضرا وسلطة طحينة وبارك الله فيما رزق وبألف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق