خبز القمح الكامل
المقادير:
- كيلو دقيق قمح كامل
- 2 ملعقة صغيرة خميرة
- معلقة كبيرة طعام خل
- معلقة كبيرة زيت زيتون
- معلقة صغيرة ملح
- ماء فاتر للعجن
- ردة (نخالة)
طريقة التحضير
- نحط دقيق القمح الكامل في طبق ونضيف الخميرة والقليل من الماء الفاتر فوقها ونحرك ونسيبها تتفاعل 2-3 دقيقة .
- نضيف الملح والخل والزيت ونحرك المكونات وبعدين نضيف الماء بالتدريج أثناء العجن لحد ما نحصل على عجينة متماسكة مابتلزقش في الايد ونستمر في العجن كويس حوالي 5 دقايق.
- نغطي العجينة ونسيبها في مكان دافي لحد ما تخمر ويتضاعف حجمها.
- بعد ما العجينة تخمر نقطعها كرات كبيرة ونبلل كرة العجين بالماء ونحطها في النخالة ونفردها.
- نحمي الفرن لدرجة حرارة 200 ونحط ورق زبدة على صينية الفرن ونحط فيها قطع العجينة.
- ندخل الصينية الفرن حوالي 7-10 دقايق لحد ما الخبز يستوي وبعدين نشغل شواية الفرن عشان ياخد لون من فوق.

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق