ياتري كان ايه السر اللي بيخلي الشوربه لونها تحففه كده⁉️⁉️
ماهو سلق اللحمه مش حته لحمه وشويه ميه بهارات دي لحمه يعني لازم تتعامل بطريقه ارقي من كده🫰😄
✅تكنيك سلق اللحمه✅
👈خدعوك فقالوا إن الملح مع اللحمه م الاول بيأخر تسويتها 😐
اولا كده من واقع خبرتي احب اقولكم أن اضافه الملح مع اللحمه من الاول مش بيأخر سواها خالص ولا بيفرق بالعكس بتكون متملحه وجميله وليها طعم 🫡
👈اول حاجه نحضر ميه مغليه علي جنب
👈هنشوح اللحمه ف معلقه صغيره سمنه بلدي مع فص مستكه اول مايسيح ننزل باللحمه. وعليها رشه فلفل اسود لا تكاد تري بالعين المجردة
👈تاخد صدمه من كل الجوانب ننزل عليها بميه مغليه لااازم تكون بتغلي مينفعش ميه بارده هتخلي اللحمه تجرمز يعني تشد ومتستويش كويس وكمان لون الشوربه وريحتها مش هتكون احسن حاجه
👈تغلي كام غلوه كده نروح نلم الرغاوي أو الريم اللي هايظهر علي وش الحله عشان الشوربه تكون صافيه وشفافه كده ونضيف الملح وعودين كرفس
👈بعد ما نشيل الريم ننزل بورق اللورا والحبهان وكام واحده فلفل اسود حب مش مطحون بقا نركز
🤌اسمعك ياللي بتقولي كنا شوحناهم مع اللحمه لاء يا فالحه كده ليها ريحه وفي التشويح ليها ريحه تانيه انا عاوزك تجربيها كده المرادي تحسي الاكله بيور اكتر
🤌وبردو اسمعك ياللي بتقولي كنا ضفناهم من اول ما حطينا الميه اقولك لما تيجي تشيلي الريم هيتشالو معاكي وهتحطي توابل تاني 👇
👈مع نص معلقه معلقه صغيره سكر ا تمام اوي
هتقولوالي والطماطم والبصل اللي حابب يحط براحته لكن كتغيير جربو الطريقه دي ودوقو الطعم الاصلي بتاع اللحمه منغير بهارات ولا اضافات كتير هتلاقوه احلي كتيييير🫡
تغلي عشر دقائق مع بعض علي نار عاليه بعدين نوطي النار شمعه هتاكلو حته لحمه دايبه وطريه ومزبده وكل انسجتها مستويه تتاكل بالمعلقه من حلاوتها😋😋
يللا بقا رغيف وحته لحمه ملبسه كده و سخنه ورشه ملح وفلفل
ومتنسونيش بدعوه حلوه 🤲وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق