رز السمك او رز الصيادية او الرز البني
بصلة كبيرة مبشورة
رز مصری
زيت ذرة
ملح
کمون
مكعب مرقة
ورق لورا
زنجبیل
قرفة
معلقة صغيرة سكر
ماء مغلى
حلة على النار نحط فيها الزيت ولما يسخن ننزل بالبصل ونقلب فيه لحد ما يبقى دهبی بعد كدة ننزل عليه بمعلقة السكر علشان البصل يتكرمل ويدينا لون الرز البنى التحفة دة - ونغمق لون البصل بس
منحر قوش علشان میمررش الرز بعد كدة هننزل بالرز وعليه الملح والكمون والفلفل
ومياه مغلية وكوب الرز بياخد كوباية وربع ماء وكل نوع رز بيختلف ممکن رز ياخد ازيد من كدة المهم المية تكون مرتفعة عن الرز بنصف اصبع هنسقى الرز ونغطيه واول ما يتشرب هننقله على نار هادية خالص لحد ما يستوى

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق