تابعونى على الفيسبوك

هويدا محمد الحسن عثمانm.facebook.com

الأربعاء، 1 يناير 2025


البانيه بقرمشة كنتاكي👌😍

المكونات :😍
_كيلو من صدور الفراخ مفرومه ناعم
_عدد ١ بصله
_عدد ١ فلفل
_معلقه صغيره ثوم مفروم
_البهارات معلقه صغيره من (الملح و بابريكا و بهارات فراخ و فلفل اسود و كمون و كزبره و نصف معلقه من الجنزبيل و الشطه )
_خلطه بانيه كرسبى ونعمها شويه صغيرين بالمطحنه أو الكبه بتيجى من عند العطار

_زيت غزير للقلى

طريقه التحضير:😍

_نفرم البصله ناعم جدا ونصفيها من العصير ونحتفظ بالعصير
_نفرم الفلفل ناعم جدا ونصفيه من العصير ونحتفظ بالعصير

_نخلط عصير البصل والفلفل مع بعض ونتركهم جانبا لحين الاستخدام
_نضع الفلفل والبصل والثوم على مفروم الصدور
_نضع البهارات والملح على مفروم الصدور ونخلطهم جيدا
_ثم نضعهم فى الثلاجه لمده ٢٠دقيقه
_نضع على خلطه البانيه نصف معلقه صغيره من الملح والشطه لو حابينها حارة
_ ثم نشكلهم كور متساويه ونفردها على راحه اليد لتأخذ شكل البانيه الجاهز
_ثم نضعها فى عصير البصل والفلفل ثم فى خلطه البانيه ونضغط عليها برفق عشان الخلطه تمسك فيها كويس
_ثم نضعهم على صنيه عليها ورق زبده وندخلهم الفريزر يتجمدوا تماما
_ثم نخرجهم من الفريزر مباشرة على زيت غزير ساخن لحد مياخدوا لون ذهبى فاتح نطلعهم على شبكه أو مصفاه لتصفيه الزيت بلاش مناديل هتطرى البانيه

وبألف هنا 
#وصفات
#بانيه
#البانيه_المقرمش
#بانيه_الدجاج

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق