تابعونى على الفيسبوك

هويدا محمد الحسن عثمانm.facebook.com

الثلاثاء، 13 مايو 2025

انتى عارفة ان 🥣 فى اكلات ماينفعش نغطى الحله واحنا بنسويها زى #العدس والبصاره والويكه والرز بلبن والمهلبيه والمربات والملوخيه والحليب 

🥣 لو الحله سخنت على #النار ما تحطيش السمنه او الزيت على طول هيتحرقوا حطى البصل الى هتستعمليه هياخد الحراره وبعدين حطى الماده الدهنيه
🥣 اى حاجه على النار عاوزين تزودوها ميه لازم الميه تكون سخنه جدا عشان تحافظوا علي لون الطبخه خصوصاً الفول المدمس و #الباميه و #الفراخ واللحمه المسلوقه
🥣 قبل ماتحطوا الكاكاو للكيك انخليه علشان مايعملش تكتلات 
🥣 لو بتعملى #الكيك بالسمنه اضربى السمنه مع السكر وبعدين ضيفى البيض بالتدريج بيضه بيضه 
🥣 لو بتعملى الكيك بالزيت اضربى #السكر مع البيض الاول وبعدين ضيفى #الزيت بالتدريج
🥣 وانتى بتطبخى او بتعملى رز استخدمى سمنه على زيت

🥣 ورق الزهر (زر ورد جاف ) من عند العطار اطحنوه واستخدموه فى التتبيلات تحفه جدا وبيعطر الأكلات 
🥣 كل المطاعم بتتبل المشويات بخليط من الخولنجان وورق الزهر والزعتر والروز مارى والأوريجانو وغيرها من الأعشاب
🥣 محلول النقع بنحط ليمون ماينفعش خل لان الخل بيثبت الزفاره مش بيشيلها
🥣 كمان الخل بيخلى الفراخ تشد
الخل بيفرتك نسيج الفراخ اه ولكن بيخليها بتشد 
🥣 استبدلوا #الخل بالليمون فى غسيل الفراخ لان الخل بيثبت الزفاره ما بيضيعهاش وفى تنضيف الممبار كمان بلاش خل حطوا ملح وليمون وقشر الليمون 
🥣 الخل ممكن نضيفه للكبده للبطاطس  معلقه منه على الكيك وفى الشاورما

🥣 انا بستعمل الخل كمان فى التنضيف وفى القضاء على النمل وبحط شويه على البريل بيطهر الصحون وبيلمع الاستانليس
🥣 اعملى ازازه بخاخ حطى فيها بريل على شوية خل وكملى شوية ميه هيوفر جدا فى البريل او النوع الى بتستعمليه
🥣 قبل ماتحطى اللبن فى الحله على النار حطى معلقتين ميه لا يمكن يلزق ابدا
🥣 #اللحمه الضانى لو هاتشويها ياريت التتبيل يكون قبل الشوى على طول 
لو هتسلقيها ضيفى نص معلقة #خل بتساعد على سواها بسرعه وكمان بتضيع الطعم شويه والريحه للناس الى مش بتحب ريحتها
🥣 لو خزنتى #الكرنب ورق بعد ماتحشيه اسقيه بشوربه ساقعه علشان مايجلدش
🥣 ورق اللورا بيساعد على تفتيح لون انسجة الفراخ وبيعطر الفراخ وانتى بتسلقيها ومفيد جدا للعظام والحاله الصحيه
🥣 لو عندك توم ناشف وفصوصه صغيره انقعيه فى شوية ميه وبعدين قشريه هيبقى سهل
🥣 لو بتقطعى خضره او اى حاجه خضرا ورقيه حطى على لوح التقطيع رشة #ملح علشان ما تتطايرش منك
 ممكن متابعة
@  اكلة ووصفة من مطبخى ا
  #نصائح #وصفات #افكار #بوسى_شلبي  #اجازة #مصر #امتحانات #حصرى #جريمة #حادث #السعودية

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق