الكشري المصري على اصوله 😋🔥
المقادير:
✅ للأرز والعدس:
• 2 كوب أرز مصري
• 1 كوب عدس بجبة (منقوع في ماء مغلي نص ساعة)
• ½ كوب شعرية
• ¼ كوب زيت البصل (من زيت تحمير البصل)
• 1 ملعقة صغيرة ملح
• ½ ملعقة صغيرة كمون
• ½ ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
• ماء مغلي حسب الحاجة
✅ للمكرونة والحمص:
• ½ كيس مكرونة صغيرة
• ½ كيس مكرونة سباجيتي مقطعة
• 1 كوب حمص مسلوق
✅ لتحمير البصل:
• 3 بصلات كبار مقطعة جوانح رفيعة
• ½ كوب زيت نباتي للتحمير
✅ لتحضير الصلصة:
• ¼ كوب زيت البصل
• 1 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
• ¼ كوب خل
• 3 أكواب عصير طماطم
• ½ ملعقة صغيرة كمون
• ½ ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
• ½ ملعقة صغيرة سكر
• ملح حسب الرغبة
✅ للتقلية (دقة الخل والثوم):
• ¼ كوب زيت البصل
• 1 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
• ¼ كوب خل
• 1 ملعقة صغيرة ملح
• ½ ملعقة صغيرة كمون
• ½ ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
• 2 كوب ماء مغلي
• ¼ كوب عصير ليمون
✅ للشطة:
• 1 ملعقة كبيرة شطة
• ¼ كوب زيت البصل
• 1 طماطم صغيرة مقطعة مكعبات
• ½ كوب من صلصة الطماطم الجاهزة
📌 طريقة التحضير:
🔹 تحضير البصل المحمر:
1. سخني الزيت في طاسة عميقة، ثم أضيفي البصل المقطع جوانح رفيعة.
2. قلبي البصل على نار متوسطة لحد ما يبدأ ياخد لون دهبي، بعدين وطّي النار وخليه يتحمر ببطء عشان يبقى مقرمش.
3. صفيه على مناديل مطبخ، واحتفظي بزيت التحمير لاستخدامه في باقي المكونات.
🔹 تحضير العدس والأرز:
1. في حلة كبيرة، سخني ¼ كوب من زيت البصل، وحمري الشعرية لحد ما تاخد لون دهبي.
2. أضيفي الأرز وقلبيه مع ملح، كمون، كزبرة ناشفة، وشوية من البصل المحمر المفتّت.
3. أضيفي ماء سلق العدس الساخن (حوالي 3 أكواب) واتركيه يغلي، ثم غطي الحلة ووطّي النار لحد ما يستوي.

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق