تابعونى على الفيسبوك

هويدا محمد الحسن عثمانm.facebook.com

الجمعة، 18 يوليو 2025

معلومات لطبخ ألذ
************
⛔ اوعي تكوني مش بتعملي الحاجات دي 🙅🏻‍♀️ 

بس قبل اي حاجة نصلي على النبي وندخل في المهم

١-هتعملي طشة الملوخية مدقيش الكزبرة مع التوم شوحي التوم في السمنه الاول وقبل ما ياخد لون دهبى انزلي بالكزبره ياخد لون دهبى وطشيها علي الملوخية 

٢-لما تيجي تعملى الباميه بالصلصه او الويكا ضيفي عصير نص ليمونه بعد ماتنزلي بالباميه علي طول بتمنع اي زفلطه بتاعة الباميه 

٣-هتعملي محشي كرنب خلي الشوربه في سوا أخر سطر مش اكتر 
اما محشي الكوسه والباذنجان الشوربه توصل للنص بس

٤-هتسلقي مكرونه حطي في مية السلق ملح بس بلاش زيت عشان الصوص ميفصلش عن المكرونه 

٥-لما تيجي تعملى رز متغمقيش الشعريه خليها دهبي فاتح عشان الرز يبقي لونه ابيض 

٦-السمبوسك اقليها علي نار متوسطه مش عاليه عشان تبقي مقرمشه 

٧-مكرونه الكشري بعد ماتسلقيها حطي عليها معلقة زيت من اللي حمرتي فيها البصل بتديها طعم لذيذ ومتخلهاش تلزق في بعضها 

٨-حطي رشة سكر لشوربة الملوخية هتخليها في حته تانيه خالص 

٩-عشان تاخدي أكبر كميه عصير من الليمون اعصريه بضهر السكينه 

١٠-هتعملي ورق عنب اعصرى عليه ليمونه قبل مايستوي بشويه ومعلقة سمنه بلدي هيودى المحشي فى حته تانيه 

١١-ضيفي معلقة صغيره سكر علي اي تسبيكة هتعمليها اول ماتسقطي عصير الطماطم ضيفيها بجد بتبقي تحفه 

١٢-حطى نص معلقه ملح صغيره وانتى بتسلقى البيض القشرة هتفصل عن البيض وهتشقريه بسهوله

لو أستفادتي من المعلومات بلاش تبخلي عليي باحلي كومنت وشير ومتابعه ودعوه حلوه من القلب 🌹🌹

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق